Välkommen till Ängabacken hälsa!

Fasciabehandling

Fasciabehandling är en effektiv och skonsam behandling, det senaste inom friskvård. Terapeuten ser alltid på och behandlar kroppen som helhet, där bäckenet ses som en viktig del i behandlingen. Fokus är på att hjälpa kroppen hitta sin naturliga kapacitet att balansera och läka sig själv.

  • Fasciabehandling är ett effektivt sätt att öka rörlighet & avslappning, förbättra cirkulationen & öka vätskeflödet.
  • De senaste årens forskning visar att Fascia, ett nätverk av bindväv som omsluter allt i kroppen, har större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.
  • En störning i nätverket av bindväv, orsakat av t.ex. en skada, ojämn belastning eller för enformigt arbete, kan få enorma konsekvenser för hur vi mår och vår förmåga till återhämtning.
  • Regelbunden Fasciabehandling ökar rörlighet och avslappning, samt minskar risken för skador.

.

Laserterapi

Laserterapins effekter är väl utforskade och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande. Redan 1967 lanserades den första medicinska rapporten om att laserljus har en stimulerande effekt på celler och vävnad. Sedan dess har ca 7000 studier publicerats från mer än 80 länder. Numera är laserterapi en vanlig behandlingsmetod i de flesta länder.

  • Under en laserbehandling stimulerar man cellerna och kroppens naturliga läkningsprocess med hjälp av laserljus.
  • Laserljuset lindrar smärta och gör att kroppen snabbare återhämtar sig. Behandlingen tar mellan 5-30 minuter, beroende på vilket område som ska behandlas.
  • Under behandlingen belyser man olika punkter kring smärtområdet med laser under en viss tid.
  • Ibland räcker det med en laserbehandling och ibland kan det behövas fler.

.

.

Övriga behandlingar

Gua Sha / Kopping

Effektiva behandlingsformer som hjälper kroppen att frigöra sig från skräp/stagnationer som samlats under huden.


Gua Sha / Kopping ökar också blodcirkulationen och syresättningen i kroppen.


Behandlingen är bland annat bra för:

stelhet, värk i nacke, axlar, rygg, ben mm

Koppning förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur minskar celluliter och ger en slätare hud.

ett undertryck bildas i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar.


Gua sha är en 4500 år gammal skrapteknik som ingår i den Traditionella Kinesiska Medicinen. Det är en enkel men effektiv behandlingsmetod som har använts i över tusen år. Med den mjuka skraptekniken ökar man genomblödningen i huden och därmed kan man mjuka upp spänningar och minska svullnader.

unsplash